torsdag 16. desember 2010

Thailand!

Nå er det en god stund siden vi har fått blogga, noe som betyr at vi har det veldig bra. Internettforbindelsen her på Railay beach er dessuten ikke noe å skryte av!

Etter vårt opphold på Cat Ba gikk turen til Ho Chi Mihn der vi oppholdte oss i to dager før vi krysset grensen over til Thailand og til vakre Railay beach.

Ho Chi Mihn var en positiv overraskelse med mye liv, mennesker og ikke minst scootere. Vi trodde trafikken i Kina var ille, nei da, i HCM var det utfordring nok å overleve å krysse en vei! Etter hvert lærte vi oss teknikken og vi ble tøffere, men hjerte var høyt oppe i halsen hver gang vi gikk ut av hotellet! I HCM skulle vi gjerne vært litt lengre, men flybilletten var allerede bestilt så vi måtte dra videre.

Vi har nå vært på Railay i ti dager og dessverre må vi dra herfra om to. Hit skal vi tilbake! Vi har kost oss hver dag med klatring og fremdeles gjenstår mange crags å besøke. Det er en fantastisk følelse å våkne hver morgen for så å ta på seg solkremen og myggoljen (mindre behagelig følelse), ta på seg klatreselene, kaste tauet på ryggen og ta bena fatt for så å oppsøke nye crags. Veien til cragsa kan du gå til fots eller med kajakk. Enkelte av gåturene til og fra cragsa har vært nesten like utfordrende, opplevelsesrike og flotte som selve klatringen. Naturen er fantastisk, utsikten helt rå og atmosfæren her er herlig. Vi har blitt forelsket i dette stedet og må bare tilbake!!!! Det finnes bare en negativ ting å si om dette stedet: det er mye mygg!!! Myggen har gått oss litt på nervene (spesielt Agnes), men med tanke på de andre opplevelse vi har hatt her, glemmer vi fort myggen! Utenom klatringen har vi vært på to Thai-boksekamper, det var en ekkel og litt kul opplevelse, boksing blir pinglete i forhold!

På Railay finnes det ikke biler, så det var en ganske så stor overgang fra Vietnam og scooter- og bilkaoset. For å komme seg hit må man ta båt, såkalt longtail. Det er veldig rolig, fredlig og stille her. De eneste som kan lage litt bråk og opprør er apekattene. De er det mange og de er mer vant til turistene enn den gjennomsnittlige turist er ti l dem. Om man ikke passer seg blir man robba…

På lørdag reiser vi til Krabi for å ri på elefant, og på søndag tar vi nattbussen til Bankok og blir der noen dager før vi tar fly til India og skal feire julaften i Hampi.

Bilder kommer snart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar