tirsdag 11. januar 2011

Bryllup i KeralaFra Hampi var det bare 16 timer med buss til Wayanad (en region nord i staten Kerala), hvorav 7 var med det statlige busselskapet (noe som impliserer at kvaliteten er ganske mye lavere enn i det private). Selve bryllupsseremonien stod morgenen etter vår ankomst, men vi gikk glipp av mottakelsen som var dagen før. Bryllupsdagen startet med 2,5 timer i kirken med preken og vielseseremoni. Deretter fortsatte dagen hjemme hos familien til brudgommen der det var mer rituelle seremonier og god mat. Til sammen var det 400 mennesker i bryllupet. Vi møtte mange spennende mennesker og dagen var meget opplevelsesrik.

Det var ikke bare brudeparet som fikk oppmerksomhet:
Partytelt og god middag:
Brudeparet hadde importert en hviting til å servere drikke:
Middag med indisk bestikk:
Vi ble invitert på en kokosnøtt kokosnøttmelk hos naboen:
Og Agnes fikk instruksjoner i saribruk:
Og ikke minst instuksjoner i inntak av indisk mat av Reji:
Sansene har fått kjørt seg i India: nesa har kjent alt fra svette til curry helt fra vi gikk i land, øynene har sett alle mulig farger og alle mulige menneskelige tillstander, ørene er blitt fylt av bråk og tut og smaksløkene har blitt brent. Også den norske hygienestandarden har fått seg en støyt, på godt og vondt. I Norge tar vi kanskje litt hardt i, men i India er det rart at ikke flere dør. Nå er planen å ta noen dager i Cochi for å få sansene på plass igjen og spandere på oss et litt finere hotell for å slappe skikkelig av. Vasco da Gama var visstnok innom for en stund siden, og Indias første kirke står her fortsatt. Det er på tide med øl igjen!

1 kommentar:

  1. Jammen har dåke vore med på mykje gøy! E kje meir å sei om den saken! Her går dagane i "svart/kvitt" så det var inspirerande å få litt farge på kvardagen... Helsingar frå
    Marian ++ i Rosendal

    SvarSlett