torsdag 25. november 2010

Videre

Midt i mellom 7000 små "fjelltopper" finnes det en liten, litt turistifisert landsby/by. Toppene ruver opp omkring hele byen og minner en konstant om hva man egentlig burde gjøre: klatre! Dagen har gått i å stå opp, spise nudler, leie gamle sykkelvrak og sykle ut til cragsa som ligger 20-30 min i rolig fart fra byen(denne delen er mer risikabel enn selv klatringen), klatre, sykle tilbake, spise mer nudler/claypot, sove.

Om man vil ha navnet sitt på en stein/rute finnes det et enormt potensiale her, det er bare å begynne å bolte. En form for lokalmafia har begynt å kreve penger av klatrere på cragsa(en liten sum, 9 kroner, men det er veldig negativt for klatrekulturen) og Chris Sharma fikk visstnok tauet kuttet av en slik banditt da han nektet å bla opp. Vi har ikke truffet på noen sånne, men vet om fler som har truffet dem. Dette er et relativt nytt fenomen, og et som forhåpentligvis ikke varer lenge. Uansett: Ikke legg klatreskoene på hylla før du har klatret i Yangshuo.

Vi har vært her nå i 5 dager, bodd billig, spist billig, jobbet litt med oppgave, klatret og vært på en forestilling med noe sånt som 500 bidragsytere. Er det noe kineserene kan så er det slike store show der mennesker handler i takt, og visstnok var det samme koreograf her som på åpningsshowet til OL. Listen er lang over ting vi ikke fikk gjort (comarant fishing, mudbath, rishyllebesøk, 6995 fjellvegger etc.), men hit kommer vi nok tilbake.

I kveld går turen videre med natttog til Nanning (på en klasse som har det forhåpentligvis upassende navnet "hardsleeper", i motsetning til klassen over, "softsleeper"). Derfra er det buss videre over grensen til Vietnam og til Hanoi. Derfra håper vi å samme dag kunne dra til Cat Ba, der det igjen skal klatres, både med og uten tau.

3 kommentarer:

  1. Rått at dere fikk tatt turen innom Yangshuo! Snakker vi tilbake hit en gang i fremtiden eller??? Vi melder oss ihvertfall på!

    SvarSlett
  2. Hardsleeper til Nanning har jeg også vært på, eller det var fra Nanning til HK, togmennene som ikke skjønte et kvekk engelsk syntes så synd på oss til slutt at de ga oss en sovevogn. To bleike jenter med GIGAsekker var åpenbart mer enn kineserne kunne se for seg at var sant, vi hadde vegger av mennesker rundt oss hele tiden som fulgte hver minste bevegelse, fantastisk!

    Kos dere i Vietnam, nydelig land :) Og om dere drar til Kambodsja - vel, det er det vakreste landet jeg noen sinne har vært i. Maten, menneskene, historien, naturen.. Alt.

    Jeg er kjempemisunnelig på turen deres, håper at dere koser dere masse masse!

    Klem, Rebecca (inderøya)

    SvarSlett
  3. @Jakob: Vi har definitivt et ønske om å reise tilbake dit, så det er bare å melde seg på! Cat Ba ga også mersmak, DWS er kjempemorro!
    @ Rebecca: Koselig at du følger med. Vi ble beglodd av hele vognen vi også og sengene var allerede brukt da vi kom på toget. Men vi fikk faktisk sove litt, og sengene var noe av det mykere vi har opplevd i Kina, ironisk nok. Blir desverre ikke Kambodsja i denne omgang,må bli på neste tur.

    SvarSlett