torsdag 30. desember 2010

Paa vei til Thailand: American War(crimes) Museum i Ho Chi Mihn, noe av den beste propagandaen vi har opplevd paa turen.


Endelig paa Railay beach og atter litt Cragkos.

Agnes har nettopp gatt sin foerste 6b, Jippi!!!!!

En av de mange klatrerne vi moette paa Railay.

HC paa toppen av en kjempefin 6c ved inngangen til caven (en av de fineste linjene han noen gang har gaatt).

Vassing over til et av cragene.

Paa vei over til Happy Island for aa proeve paa "Don't worry, be happy"-ruten. Find HC.

En dags hardt strev paa veggen ble beloennet med en kald Singha utenfor bungalowen.

HC sikrer opp Georgi, Dean og Agnes til grottens inngang foer vi skal gaa igjennom .

Agnes og Georgi paa vei ned i grotten (hadde det ikke vaert for blitsen hadde man sett et helt svart bilde).

Find Agnes.

En velfortjent oel i enden av grotten.

Enda mer cragkos.

Oeving til multi-pitching.

Agnes hoeyt oppe.

Agnes enda hoeyer oppe.

Strandkos i solnedgang.

Georgi and Agnes is taking care of their men ;)


HC and Dean.

Paa vaar favoritt bar paa Railay kunne man, i tillegg til aa drikke oel og spille Jenga, faa oppleve litt klassisk Thailandsk juling i form av Thaiboxing. Her, Agnes med kveldens vinner ( han er mye farligere enn han ser ut som paa bildet. Agnes er ikke saa farlig som hun ser ut som paa bildet).

For the first time in her life (and probably the last) Agnes got to use the sentence "Excuse me, your monkey is eating your toothpaste".

Could it be a new Jenga world record?

Dean (without his thongs) was the unlucky one, which pleased Georgi a lot as it would have been her turn next.

Etter et par tre oel kunne man delta i et climbing game og vinne en bucket med sprit hvis man frivillig lot seg sikre av denne karen (som for oevrig har den kuleste latteren i historien, muligens fordi han er stein hele tiden) og klatret til toppen av en 6b rute.

Paa vei fra Railay beach stoppet vi for kokkekurs i Krabi.

(Her kommer det et bilde av en elefant)

Paa vei til India, HC i Chao San road, Bangkok.

Fiskepeeling i utstillingsvinduet.

HC og et tempel.

Agnes og den leende Budda, i et tempel i Bankok.


søndag 26. desember 2010

Hampi!!!!!! Jippi!!!!

Ettersom vi ble staaende paa ventelisten kom vi oss aldri til Hampi som planlagt. Julaften ble derfor tilbragt paa et tog (11.00 til 21.00) paa vei til et lite sted kalt Guntakal. Det ble en uforglemmelig opplevelse! Takket veare jernbanemesteren i Chennai fikk vi noedbilletter paa toget, paa den folkelige "sleeper class". Vi delte en aapen cupe med seks indere, og saa snart ordet hadde spredd seg om at det satt to goraer, to kvitinger, ble cupeen delt med hele vogna. Vi ble tatt bilder av, invitert hit og dit, foret med diverse lokale spesialiteter (noe vi paa forhaand hadde blitt fraraadet aa ta i mot for magens del, men som vi ikke klarte aa motstaa, og som magen heldigvis taklet) og begge ble paamalt henna og neglelakk.
Fremme i Guntakal julaften kveld ble vi av en Rickshaw sjaafoer innlosjert paa et shabby hotel og avtalen var at "broren" hans skulle kjoere oss til Hampi neste morgen. Vi fant en flott lokal sjappe og fikk i oss fantastisk indisk mat foer vi la oss. Neste morgen kom sjaafoeren og for den nette sum av 200 kroner kjoerte han oss de tre humpete timene til Hampi.
Stedet er fantasktisk og buldremulighetene uendelige!! Det eneste negative er at det er masse andre kvitinger her (noe som innebaerer at stedet er mer turistifisert og at maten er mindre spicy) og at vi ikke har tjukkere hud paa fingrene! AUAU, etter bare en dag:
Mer bilder kommer snart!

torsdag 23. desember 2010

India! - lille julaften

Etter to dager i Bangkok ankom vi i gar India. Tross alle odds kom vi oss helskinnet fra flyplassen i Chennai (tidligere Madras) inn til hotellet (Indiske taxisjaforer er i virkeligheten magikere, de far tofelts-veier til a bli firefelts!). Maten har sa langt vart fantastisk og magen har enda ikke klaget. Forhapentligvis far vi komme pa natttoget til Guntankula i kveld (vi star fortsatt pa venteliste), for veien gar veien videre samme dag til Hampi. Der, mellom hindutempler, buldresteiner og apekatter skal vi forsoke a fremkalle litt julestemning nar vi ankommer i 4 tiden pa julaften.
Vi vil komme tilbake med mer bilder og tekst sa snart vi far muligheten og internettforbindelsen blir bedre (i skrivende stund (pa et lite loft av en internettsjappe) deles en pc fra nittitallet (pirat-windows) med en (eneste synlig) kakerlakk som akkurat begynte a bevege pa seg...). God jul!

lørdag 18. desember 2010

Forsinkede bilder 2 - Cat Ba, Halong Bay

Utsikt fra hotellrommet.

Klatrerens foretrukne fremkomstmiddel.

Finnj a Aignes.

Cragkos 2. Butterfly Walley Cat Ba.
Agnes fant en kjempebæsj fra bøffel som bare måtte udødeligjøres til glede for hennes 3, snart 4, år gamle nevø Oskar.

Cragkos 3.
På båten på vei ut til klippene for deep-water soloing.

Flytende landsbyer med fiskeoppdrettere. Her bor det hunder som aldri har satt sin labb på land.

Find Willy.

Det hendte at kapteinen fulgte med på det som ble bedrevet.

Foringstid på hovedbåten.

Dean and HC jumping with style.

Georgi, Mr. X, Mr. Mexican, Agnes, HC and Dean (den første og siste er vårt favorittpar fra australia som vi senere klatret og satte rekord med i Jenga, som dere senere får se).

Cragkos fra båt.

[Hadde det ikke vært støtende skulle vi herhatt et bilde av den blå og gule rumpa til HC , som fikk juling i skjæringspunktet mellom luft og vann.]



Forsinkede bilder - Kina til Vietnam


Leaving Yanshuo.
På kinesik "hard sleeper" fra Guilin til Nanning. Klassen har ingen ting å gjøre med det norske utrykket "å sove som en stein".
Turen fra Kina til Vietnam var lang...
Hanoi, mye gateliv, slitsomt og bråkete.